logo

Bezuidenhout Begroot

Hoe werkt het?
1. Vind jouw stemcode in de brief

Alle bewoners van Bezuidenhout van 12 jaar en ouder ontvangen rond 5 juni 2020 een persoonlijke stemcode per brief.

2. Bekijk welke plannen jij het beste vindt

Bekijk welke plannen geselecteerd zijn voor de stemfase van Bezuidenhout Begroot. Je kunt meer lezen over de plannen en ze met elkaar vergelijken.

3. Verdeel € 40.000,- over jouw favoriete plannen

Van 5 juni t/m 3 juli 2020 kun je plannen selecteren voor een totaalbedrag van
€ 40.000,-. Je hebt je persoonlijke stemcode nodig om je keuzes te kunnen versturen.

4. De meest populaire plannen worden uitgevoerd

De plannen die het vaakst zijn gekozen door bewoners van Bezuidenhout en die binnen het budget passen worden uitgevoerd. Op 10 juli worden de winnende plannen op deze website bekend gemaakt.

Spelregels

Spelregels

  • Alle bewoners van Bezuidenhout van 12 jaar en ouder, die op 5 juni stonden ingeschreven op een adres in Bezuidenhout, kunnen stemmen. Je kan online stemmen vanaf 5 juni 9.00 uur tot en met 3 juli 23.59 uur 2020 via de pagina stemmen van deze website. Om te stemmen heb je de persoonlijke stemcode nodig die je per brief hebt ontvangen. Je kiest jouw favoriete plannen totdat je een bedrag van € 40.000,- hebt bereikt.
  • Mensen die niet zo handig zijn met computers of niet online kunnen of willen stemmen, kunnen op een veilige manier volgens de RIVM richtlijnen hulp zoeken van buren of familieleden.
  • De plannen met de meeste stemmen (op 3 juli om 23.59 uur) en die samen maximaal € 40.000,- bedragen, worden uitgevoerd.
Uitslag

Uitslag

Op 10 juli wordt er bekend gemaakt welke plannen uitgevoerd worden. De uitslag zal op deze website gepubliceerd worden.

Wat ging eraan vooraf?

Wat ging eraan vooraf?

Bewoners hebben in de periode van 26 maart t/m 23 april 55 plannen ingediend om Bezuidenhout (Midden-Oost) mooier, socialer, sportiever of groener te maken. Deze plannen kregen bij elkaar 1829 likes. 29 plannen kregen meer dan 25 positieve likes en werden getoetst op haalbaarheid. Over deze 11 plannen kunnen de bewoners van Bezuidenhout nu € 40.000,- verdelen.

Hoe zijn de plannen gecheckt?
Waarom Bezuidenhout Begroot?

Waarom Bezuidenhout Begroot?

Bewoners weten zelf wat er nodig is voor hun wijk. Daarom heeft de gemeente wijkbudgetten beschikbaar gesteld voor meer zeggenschap. Gebruikers van de wijk, zoals bewoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen kunnen zelf een plan indienen dat bijdraagt aan een mooiere, gezelligere, sportievere of groenere wijk. Daarna verdelen de bewoners van Bezuidenhout samen het wijkbudget van € 40.000,- over de plannen die zij graag uitgevoerd zien. Bezuidenhout is de tweede wijk in het stadsdeel met een eigen wijkbudget. Op 22 februari 2020 is het wijkbudget in Bezuidenhout-West van start gegaan. Ook Benoordenhout en Mariahoeve komen aan de beurt.

Contact

Contact

Heb je vragen over het gebruik van Bezuidenhout Begroot? Bekijk of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat. Als je geen antwoord hebt kunnen vinden op je vraag, mail deze dan naar bezuidenhoutbegroot@denhaag.nl

Tijdlijn

Tijdlijn

26 maart t/m 23 april

Plannen insturen op de 4 thema’s

26 maart t/m 30 april

Campagne voeren en plannen liken

1 mei t/m 5 juni

Haalbaarheidscheck door gemeente op ingediende plannen

5 juni

Bekendmaking haalbare plannen voor de begrotingsfase

5 juni t/m 3 juli

Bezuidenhout Begroot: bewoners verdelen € 40.000,- over de haalbare plannen

10 juli

Bekendmaking winnende plannen

11 juli 2020 t/m 10 juli 2021

Uitvoering winnende plannen
Lees meer op denhaag.nl

Login om verder te gaanAnnuleren